Over MomPwdr

Jacqueline Steenbeek

‘‘De gezondheid van toekomstige generaties begint bij de moeders van nu.’’

Bekijk onze video

Onze drijfveer

Het programmeren van een mens begint in de buik. Tijdens de zwangerschap wordt voor een groot deel bepaald hoe het kindje zich op latere leeftijd zal ontwikkelen. Zo ontstaan bijvoorbeeld ook veel fysieke ziektes en mentale problemen al voor de geboorte. Hoe een baby wordt geprogrammeerd, is grotendeels afhankelijk van de gezondheid van de moeder. 

Heb je een kinderwens? Dan is het dus essentieel om je gezondheid op nummer één te zetten. En ondanks dat dit voor de hand liggend klinkt, blijkt dit in de praktijk toch vaak lastiger dan gedacht. Dat komt met name doordat in de reguliere zorg vaak de focus ligt op genezing in plaats van voorkomen. Er wordt ingegrepen bij kwalen, maar beperkte voorlichting gegeven over wat het lichaam nodig heeft om dit te voorkomen. Hierdoor weten veel vrouwen simpelweg niet wat hun lichaam precies nodig heeft om een gezond kindje op de wereld te zetten.

Caption

Oprichtster aan het woord

“Mijn naam is Jacqueline Steenbeek. Samen met mijn levenspartner Derk Boerrigter en onze kindjes woon ik in het landelijke Eemnes. Altijd al heb ik een grote fascinatie gehad voor het moederschap en alles daaromheen, met als gevolg dat ik in 2012 de studie verloskunde afronde.

Na ruim 900 bevallingen op de teller te hebben, wilde ik meer dan alleen begeleiden bij de bevalling. Daarom begon ik in 2015 met Baby Glimpse, een (pret)echopraktijk. Naast het runnen van de praktijk, ben ik ook stellen gaan helpen bij het zwanger worden. Hiermee had ik een slagingspercentage van 98%!

Door alle kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, is me veel opgevallen. Namelijk, dat in de huidige zorg de focus vooral ligt op genezing, maar niet op voorkomen. In mijn ervaring is het veel makkelijker om een gezonde baby te vormen, dan een volwassen persoon te genezen. Het programmeren van de mens begint in de buik, en om fysieke en mentale problemen op latere leeftijd te voorkomen, is het daarom belangrijk dat dit goed gebeurt. Hiervoor is het van essentieel belang dat de hormoonhuishouding in balans (homeostase) is. Daarbij spelen vitamines en mineralen een hele belangrijke rol.

Toch heb ik in mijn jaren als verloskundige gemerkt dat er op dit gebied maar weinig voorlichting wordt gegeven. Gek, want voor de ontwikkeling van een gezond kindje is het belangrijk dat de moeder tijdens iedere fase van de zwangerschap de juiste vitamines en mineralen binnenkrijgt. Ook is hierbij de juiste dosering cruciaal.

Daarom zie ik het als mijn missie om meer bewustwording rondom dit thema te creëren bij vrouwen met een kinderwens, en hierbij de juiste ondersteuning te bieden. Dat doen we met MomPwdr door vitamines en mineralen aan te bieden die volledig zijn afgestemd op de verschillende fases van de zwangerschap.”

Jacqueline Steenbeek

Oprichtster, verloskundige, echoscopiste, hormoontherapeut

De rol van hormonen

De gezondheid van toekomstige generaties begint dus bij de moeders van nu. Daarom vinden wij het belangrijk dat vrouwen op de juiste manier worden ondersteund bij het gehele proces: van zwanger worden tot aan de geboorte èn daarna. Het lichaam vraagt tijdens iedere fase namelijk weer om iets anders. Hormonen spelen daarbij een cruciale rol. Het is dan ook belangrijk dat gedurende de gehele zwangerschap de hormoonhuishouding in balans is. Dit noem je ook wel homeostase. Om het lichaam in homeostase te krijgen en houden, heeft het de juiste voedingsstoffen nodig.

Het belang van vitamines & mineralen

Door verandering van de landbouwgrond, luchtvervuiling en bewerking van voedingsmiddelen, bevat ons eten tegenwoordig steeds minder essentiële voedingsstoffen. Daarom is het - zeker als je lichaam hier extra om vraagt - lastig om alle benodigde vitamines en mineralen uit voeding te halen. Als je zwanger bent of wil worden, is het daarom belangrijk om naast gezonde voeding ook extra vitamines en mineralen bij te slikken. De uitdaging hierbij is om precies de juiste samenstelling en dosering aan te houden. Gebeurt dat niet, dan kan dit schade toebrengen aan zowel moeder als kind.

De MomPwdr formule

Iedere fase van de zwangerschap vraagt om een andere samenstelling van vitamines en mineralen. Daarbij is het belangrijk dat precies de juiste dosering wordt aangehouden. Daarom hebben we bij MomPwdr voor iedere fase een andere formule ontwikkeld. Deze supplementen bevatten vitamines en mineralen in de juiste samenstelling, vorm én dosering.

We hebben bewust gekozen voor capsules met poeder - vandaar de naam MomPwdr. De capsules komen door hun beschermende omhulsel namelijk verder door het verteringskanaal. Ze lossen vaak pas op in de dunne darm, waar ze meteen door het lichaam worden opgenomen en hun werk kunnen doen. 

Onze formules zijn ontwikkeld door een team van specialisten, voldoen aan strenge kwaliteitseisen én zijn wetenschappelijk onderbouwd. Bovendien zijn alle MomPwdr producten glutenvrij, 100% vegan, non-GMO, geproduceerd in Nederland en bevatten ze geen toegevoegde kleur- en smaakstoffen. Ook wordt er altijd gekozen voor ingrediënten met een natuurlijke oorsprong in de meest bio-actieve vorm.